Kerkgebouw als rouwlocatie

0

Is je kerkgebouw nutteloos in coronatijd? Zeker niet! In De Hoeksteen (GKv) in Bergentheim heeft het gebouw een nieuwe functie. De bezoekbeperking vanwege corona (een volwassene per dag in je eigen huis) betekent ook dat het niet verstandig is mensen thuis afscheid te laten nemen van je overleden familielid. Als gevolg daarvan is er in de regio gebrek aan opbaar-en rouwlocaties. Daarom biedt de kerkenraad het gebouw aan voor dit doel.

070322 praktijklokaal beeld3‘Het begraven van de doden is een van de zeven werken van barmhartigheid uit de christelijke traditie. We vinden het als christenen al eeuwen belangrijk om te kunnen rouwen als nabestaanden. We willen als christelijke gemeente ook goed zijn voor de samenleving’, aldus dominee Reinier Kramer. Maar ook wie thuis moet werken en dat in zijn of haar situatie niet goed kan, is welkom in het kerkgebouw. In elke zaal kan iemand een plek vinden. De GKv Bergentheim beschikt met ruim 1200 leden over een groot kerkgebouw.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter