Lootjestrekken in februari

0

Sinterklaas is vorig jaar vrij ongemerkt voorbijgegaan, maar Veenendaal-Oost (GKv) gaat nog even lootjestrekken. Dat hebben de diakenen bedacht, omdat je elkaar in deze coronatijd zo weinig ziet. Ze werden geïnspireerd door Galaten 6:10: ‘Laten we dus, in de tijd die ons nog rest, voor iedereen het goede doen, vooral voor onze geloofsgenoten.’

070322 praktijklokaal beeld4De website ‘lootjestrekken.nl’ wordt ervoor gebruikt. Via de Scipio-app van de kerk en een mail naar de diakenen kun je aangeven of je mee wilt doen. Wie zich opgeeft, krijgt een lootje en kan een verlanglijstje invullen, al is dat laatste niet verplicht. ‘Verras nu hem of haar met bijvoorbeeld een telefoontje, een wandeling, een kaartje, een praatje aan de deur, een gebed, een tekening, een pannetje soep, iets anders lekkers, een bloemetje of iets om te ruilen. Gebruik gerust je creativiteit’, schrijven de diakenen.

Eerder al gaven ze praktische tips om in deze tijd toch contact te houden met elkaar. Maar ook om je in te zetten voor Veenendaal, bijvoorbeeld in de pas opgerichte winkel van de Voedselbank die vrijwilligers nodig heeft. In de winkel kunnen mensen zelf kiezen wat ze nodig hebben.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter