Inspiratie voor reisgenoten

Achtergrond
0 Aad van Egmond: ‘De liefde, dat is God’

Het is allang niet meer vanzelfsprekend om te geloven dat God er is. Hoe spreek je in die context over God? Volgens Aad van Egmond, emeritus hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit, moeten we beginnen bij de liefde. ‘Als er goedheid en liefde is, dan is dat een blijk van Gods aanwezigheid.’

Blog
0 Bob Venus over Losing my religion 2.0

Kunstenaar en pionier Bob Venus organiseert op 15 februari voor de tweede keer het evenement Losing my religion. Hij wil kerkverlaters een podium bieden om hun verhaal over geloofsverlies te delen. Een bezoeker van de eerste editie van Losing my religion, Birdy May, praatte met hem en schreef er een blog over.

NGK-nieuws
0 GKv en NGK vergaderen in 2020 deels samen

De GKv-synode en de Landelijke Vergadering van de NGK zullen in 2020 naar verwachting veel samen vergaderen. Dat is het voorstel van de Regiegroep Hereniging, samen met de GKv- en NGK-instanties die verantwoordelijk zijn voor de voorbereiding van deze vergaderingen.

Praktijklokaal
0 Hulpverleningszondag in samenwerkingsgemeenten

In de GKv en NGK is hij nog niet zo bekend: de hulpverleningszondag. Preek, voorbede en collecte staan op die zondag in het teken van de hulp aan de naaste in nood. De CGK kent deze zondag wel en via de samenwerkingsgemeenten waar de CGK bij betrokken is, komen ook de GKv en NGK ermee in aanraking.

Praktijklokaal
0 De schaapjes van Gees

Bij de geboorte van een kind in de GKv Gees krijgen de ouders een schaapje van de kerkenraad, met daarop de naam van hun kind. Elk schaapje krijgt een plek op een kunstwerk in de kerkzaal.

1 2 3 59