Column: Hoofdredacteur

Esther Spiering-de Hek | 6 januari 2018
  • Column

Kantorenpark Papendorp in Utrecht bezoek je niet als je er niets te zoeken hebt. Je kijkt wel uit. Weinig mis met de kantoorbouw daar. Of de maatkostuums van juristen en financials die er hun pauzerondje lopen. Maar dit stukje Utrecht is zo’n plek waar het leven er talloze van telt: zo goed als niets is er gedenkwaardig.

Toch neem ik sinds een poosje af en toe letterlijk een afslag eerder om via het kantorenpark naar mijn bestemming te rijden. Daar – op de plek die zelfs in de zomer een herfststemming voedt – ontdekte ik namelijk iets aardigs: een groot spandoek langs de weg, neergezet door de beheerder van het park.

Bij het doek rem ik altijd even af. ‘If you’re waiting for a sign, this is it’, stond er daags voor kerst in witte letters op blauw. Een paar weken eerder was het: ‘A goal without a plan is just a wish’. Een beetje bezieling op drive-inniveau, zeg maar, of begeestering in hapklare brokken. Vrij aards en horizontaal, dat is waar. Maar ik mag het wel.

Een beetje bezieling op drive-inniveau, zeg maar

Vergun mij nu even een flinke draai in het verhaal. Vanaf het voorjaar hoop ik Ad de Boer op te volgen als hoofdredacteur van dit magazine. Een paar maanden terug klopte Ad bij mij aan met dit verzoek, pas enkele weken geleden wist ik het antwoord. De frivoliteit die mij al 45 jaar eigen is liet me bij deze beslissing aardig in de steek, moet ik zeggen. ‘Neem het nou ook niet te zwaar op’, zei op den duur een vertrouweling, ‘het is geen ministerspost.’

Ik had deze nuchtere opmerking nodig om toe te happen. Plus het geloof dat God mij op dit plekje wil hebben en de rust daarop. En ja, ook het spandoek langs de weg bij Papendorp speelde een rol. Toen ik er eind oktober langsreed, las ik deze quote: ‘Great things never come from comfortzone.’ Die onthoud ik, dacht ik achter het stuur.

Met frisse zin ga ik de uitdaging aan. Inspiratie is er genoeg binnen het team van redacteuren en medewerkers. En mocht ik even droogstaan, dan neem ik gewoon de afslag Papendorp.

Over de auteur
Esther Spiering-de Hek

Esther de Hek is tekstschrijver en hoofdredacteur van OnderWeg.

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Rolf Robbe
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Peter Hommes
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reacties zijn gesloten.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief