Levensvragen krijgen aandacht in Duiven

Praktijkcentrum | 2 februari 2019
  • Praktijklokaal

De GKv Duiven-Velp is niet groot (114 leden), maar wel actief. Bijvoorbeeld met een serie themadiensten rond levensvragen. De serie is gestart op 2 december 2018 en loopt nog even door, elke eerste zondag van de maand. Het is geen intern project, maar de kerk nodigt voor deze serie ook mensen buiten de kerk uit: ‘Iedereen is van harte welkom in onze #themadiensten. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn om te komen luisteren’, melden ze op Twitter.

De Ontmoetingskerk in Zevenaar. (beeld GKv Duiven-Velp)

De Ontmoetingskerk in Zevenaar. (beeld GKv Duiven-Velp)

De gemeente heeft twee kerkgebouwen waarin ze bijeenkomt: in Duiven zelf in de Samen-op-wegkapel (ook wel Witte Kapel genoemd) en in Zevenaar in de Ontmoetingskerk. Dat laatste gebeurt om meer mensen de kans te geven de diensten bij te wonen. De themadiensten worden ook in de Ontmoetingskerk gehouden. Na afloop is er koffie en gelegenheid voor een goed gesprek.

Bij deze levensvragen moet je denken aan vragen die iedereen zich weleens stelt. De serie begon met de vraag: waar leef ik voor? Andere diensten gaan over keuzes maken, over zelfvertrouwen, over omgaan met verlies, over gelukkig zijn en over rust vinden. De laatste, op 7 juli, gaat over hoop.

Er is bewust gekozen voor de zondag. Ds. Rob Nijhoff daarover: ‘Zondag is het moment om door te denken over levensvragen. Door altijd maar door te gaan, kun je jezelf voorbijlopen. Neem even gas terug en besef waar je mee bezig bent.’ Op deze manier wil hij mensen prikkelen om met elkaar over deze wezenlijke dingen door te praten. ‘Maar dan op een hoopvolle manier. Serieus over die vragen nadenken kan je helpen zelfstandiger en steviger in het leven te staan.’ Belangrijk in dit alles is het besef dat Jezus niet voor niets gekomen is. Zoals Nijhoff in zijn blog schrijft: ‘Jezus is het grote feit waar ik achteraan loop.’

Webtip
www.duiven-velp.nl/actueel.php#blog

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Gods stem verstaan

Gods stem verstaan

OnderWeg
  • Reportage
  • Thema-artikelen
Verdiep je bijbellezen

Verdiep je bijbellezen

Anke Nijdam
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief