Kerk deelt washandjes uit

0

Je wilt graag wat mee naar huis nemen van de kerkdienst, maar het laatste waar je dan aan denkt is een washandje. Toch kregen de bezoekers van de dienst in Kerk aan het Plein in Voorthuizen juist dat mee. De aanleiding voor dit cadeautje was de bevestiging van twee diakenen, speciaal voor het dorp Voorthuizen.

Ds. Atze Buursema leidde de dienst en preekte over de voetwassing (Johannes 13). Hij gaf daarbij de diakenen – het woord ‘diaken’ betekent dienaar – een pakket met een handdoek, een washandje en een stuk zeep. Met daarbij de vraag: ‘Willen wij dienen? Elkaars “voeten wassen”? En willen we dienend zijn in en naar de samenleving?’ Vervolgens gingen de nieuwe diakenen de kerk rond om aan alle gemeenteleden een washandje te geven. ‘Want als diakenen moeten jullie niet alles zelf doen, maar de gemeenteleden voorgaan en hen stimuleren om anderen te dienen en hun de voeten te wassen.’

Kerk aan het Plein is een samenwerking tussen de NGK en de GKv van Voorthuizen/Barneveld. Elke zondag is er een gezamenlijke dienst in het NGK-kerkgebouw in het hart van het dorp.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter