Bibliodrama in de Stadshartkerk

0

De Stadshartkerk in Amstelveen (GKv) heeft tijdens de coronacrisis diensten belegd via Zoom, maar binnenkort kunnen mensen de diensten weer live bezoeken. In de Zoomtijd sprong er een dienst tussenuit: op 27 juli was er geen kerkdienst, maar bibliodrama. ‘We lezen eerst aandachtig een verhaal uit de Bijbel. Misschien wel twee of drie keer. Wat valt je op? Welke persoon spreekt jou aan en waarom? Zou je die persoon willen spelen?

StadshartkerkMet de deelnemers gaan we daarna samen dat verhaal van binnenuit zien en ervaren. Iedere speler kruipt in de huid van een bijbels personage en beleeft het verhaal vanuit die rol. Het verhaal wordt in hoofdlijnen gevolgd, maar de invulling van details gebeurt vanuit je eigen gevoel, emotie en impuls. We sluiten af met een korte reflectie. Wat vond je ervan? Hoe beleefde jij de persoon die je speelde? Voorkennis is niet nodig. Misschien een beetje durf! Je gaat het voelen, beleven en proeven met al je zintuigen’, zo valt te lezen op hun website.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter