Predikant en corona

OnderWeg | 24 mei 2021
  • Nieuws

Op 2 juni aanstaande buigen tientallen predikanten uit de GKv en de NGK zich gezamenlijk over vragen die te maken hebben met kerk en predikant zijn tijdens én na coronatijd. De online ontmoeting vervangt dit jaar het traditionele predikantencongres rond Pinksteren.

PredikantWaar sta jij als predikant in deze coronatijd? Deze vraag staat centraal tijdens het webinar. Dominee Roelof Tigelaar, voorzitter van de predikantenvereniging en medeorganisator, vertelt dat bewust voor dit onderwerp gekozen is. Dit aspect kwam in al het materiaal over kerk zijn in coronatijd namelijk nog niet specifiek aan bod, terwijl ook aan predikanten stevig geschud is.

Tigelaar: ‘Ik heb geen totaalbeeld op basis van onderzoek. Maar wat ik bij collega’s hoor en merk, is een grote diversiteit in opstelling. De een viel en valt stil, de ander pakt van alles en nog wat op, een derde wacht. Voor alle drie is het belangrijk – en dat gaan we tijdens het webinar ook doen – om terug te gaan naar de basis. Hoe stevig is die? En wat gebeurt er met jou als dingen wegvallen, hoe ga jij daarmee om?’

Het programma van het webinar bestaat uit verschillende onderdelen: bemoediging vanuit de Bijbel; stimulans, via een ‘zelfscan’: waar ben je gestart en waar wil jij graag naartoe?, en inspiratie: hoe wil ik verder, voor mijzelf en voor de gemeente die ik dien?

Webtip
https://www.cgmv.nl/cursus/webinar-predikanten

‘De huiskamer creëert een incompleet kerkgevoel’

‘De huiskamer creëert een incompleet kerkgevoel’

Arie Kok
  • Reportage
  • Thema-artikelen
Kerkcoach Klaas Quist trekt lessen uit de coronacrisis

Kerkcoach Klaas Quist trekt lessen uit de coronacrisis

Karel Smouter
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief