NGK Wezep: grondig kinderwerk

Praktijkcentrum | 11 september 2021
  • Praktijklokaal

Op zoek naar inspiratie voor de kinderclub? Landelijk is natuurlijk veel materiaal beschikbaar. Maar de Morgenster (NGK Wezep) ontwikkelt zélf materiaal – en plaatst dat op de eigen website. Ze doen dat op een heel zorgvuldige manier.

Een voorbeeld hiervan is het materiaal dat gebruikt werd voor de dienst van 8 augustus jongstleden. Die dienst ging over een voor kinderen lastig onderwerp: Hooglied 2:8-17. Bij dit tekstgedeelte speelt allereerst al de vraag waar dat bundeltje liederen in Hooglied eigenlijk over gaat: over twee jonge mensen of toch over Christus en zijn bruid, de kerk? De website kiest voor beide en legt een link met de gelijkenis van de tien meisjes uit Matteüs 25.

Het thema is voor diverse leeftijdsgroepen uitgewerkt met steeds een verantwoording van de gemaakte keuzes. Die is terug te vinden in de aantekeningen per vers en in de doordenking van het gedeelte. Op de site zijn ook verwerkingen te vinden met werkbladen voor de kinderen en aanwijzingen voor de invulling van de kinderclub. Het is allemaal te vinden op ngk-wezep.nl/nieuws.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

God aan tafel ervaren tijdens Seider

God aan tafel ervaren tijdens Seider

Maarten Boersema
  • Interview
  • Thema-artikelen
Jongeren en rituelen in de kerk

Jongeren en rituelen in de kerk

Ronelle Sonnenberg
  • Opinie
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief