Ten Brinke beroepen in Brussel

0

Henk ten Brinke, predikant van de GKv Rotterdam-Centrum, heeft een beroep ontvangen van de Eglise Protestante van Ixelles, een wijk van Brussel. De gemeente maakt deel uit van het Franstalige deel van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB), vergelijkbaar met de PKN in Nederland.

Ds. Henk ten Brinke.

Ds. Henk ten Brinke.

Ds. Ten Brinke (55) is vanaf 2007 predikant in Rotterdam. Daarvoor diende hij de GKv Doesburg-Doetinchem en de GKv Bodegraven-Woerden en deed hij een kleine zes jaar missionair werk in Congo. Tot 2005 was hij lid van Deputaten Kerkelijke Eenheid van de GKv.

Het contact met de Eglise Protestante in Ixelles ontstond toen de voor een groot deel Afrikaanse gemeente op zoek ging naar een gereformeerde, Franstalige predikant met ervaring met Afrikanen, licht Ten Brinke toe. Gezien zijn jaren in Congo en zijn ‘orthodoxheid’ kwam hij in beeld.

De Eglise Protestante is qua opvattingen een brede kerk. Vrouwelijke ambtsdragers zijn er gemeengoed. Voor Ten Brinke is dat echter geen drempel. ‘Al voordat ik in Brussel in beeld kwam, ben ik tot de overtuiging gekomen dat het verantwoord is om vrouwen als ambtsdragers te hebben. Ik heb daarin de afgelopen tien jaar een ontwikkeling doorgemaakt, met name ook rond de laatste vrijgemaakte synode.’

‘Mijn overweging voor Brussel is dat als je daar een orthodoxe, Bijbelgetrouwe gemeente zoekt, dat je bij deze gemeente terecht kunt’, aldus Ten Brinke.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter