Steeds meer kerken steunen voedselbank

0

Steeds meer kerken nemen het initiatief om regelmatig (vaak op een daarvoor aangewezen zondag) levensmiddelen in te zamelen voor de voedselbank. Soms wordt vermeld waar de voedselbank vooral behoefte aan heeft.

De GKv Nijmegen geeft de tip om ook eens in de buurt een inzameling te houden. (beeld Truus)

De GKv Nijmegen geeft de tip om ook eens in de buurt een inzameling te houden. (beeld Truus)

In de GKv Assen-Marsdijk staat op de laatste zondag van de maand een aantal kratten klaar om de meegebrachte houdbare goederen te verzamelen. De GKv Aduard geeft de volgende tip door: ‘Zet wasmiddelen of schoonmaakmiddelen niet met etenswaren in één krat, de etenswaren gaan dan erg “fris” ruiken en smaken!’

De GKv Nijmegen geeft de tip om ook eens in de buurt een inzameling te houden. In Nijmegen maken zo’n 1.350 mensen gebruik van de voedselbank, maar het aanbod van producten loopt terug. Ook de NGK Zalk en Veecaten zamelt in en geeft per maand aan welke producten vooral nodig zijn.

De GKv Harkstede kreeg een bedankje van de voedselbank van Hoogezand. Die schrijft: ‘We bestaan deze maand alweer tien jaar. Dit houdt in dat het helaas nog steeds, en misschien wel meer dan vroeger, nodig is om mensen een steuntje in de rug te geven als het voor hen een tijdje heel moeilijk is om rond te komen door allerlei verdrietige omstandigheden.’

In de brief wordt benadrukt dat de bijdragen van onder meer de kerken, naast de restpartijen van winkels, heel belangrijk zijn om een gevarieerd aanbod te kunnen geven. Vooral aan koffie is behoefte, wordt eraan toegevoegd.

Webtips
www.voedselbankennederland.nl
www.kinderenvandevoedselbank.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter