Verzoening in Arnhem en Zwijndrecht

0

Op 12 maart vieren de leden van de GKv Arnhem (Koepelkerk) en de CGK/NGK Arnhem (Kruiskerk) samen het avondmaal. Daarmee wordt het eerherstel van ds. W. Scheele onderstreept, die in 1969 als predikant van de GKv Arnhem werd geschorst en in 1986 overleed. De kerkenraad van de GKv heeft uitgesproken dat die schorsing niet terecht was en dat in een brief aan de kinderen van ds. Scheele geschreven. Die zijn ‘verschrikkelijk blij’ met deze rehabilitatie en zullen aan de gezamenlijke avondmaalsviering deelnemen.

Ook in Zwijndrecht werd de verzoeningshand uitgestoken in een brief van de kerkenraad van de GKv Zwijndrecht Groote Lindt aan de weduwe van ds. G. van Atten. Die werd in 1969 door zijn kerkenraad geschorst. De brief zat al voor het overlijden van Van Atten begin dit jaar in de pen; hij heeft ervan gehoord en was er blij mee, maar door zijn ziekte was er geen persoonlijk contact mogelijk.

Het werd volgens de kerkenraad van zijn vroegere gemeente ‘hoog tijd om elkaar als christenen weer de broederhand te geven’, iets wat Van Atten indertijd geweigerd werd. In de brief spreekt de kerkenraad zijn verdriet uit over wat Van Atten door en rond de schorsing aan leed is aangedaan en over het ontbreken van de liefde van Christus daarin. ‘De enige broeder die het als kerkenraadslid heeft meegemaakt, had al eerder een brief geschreven om vergeving te vragen. U kreeg samen de kracht van onze Heiland om die te geven en zo heeft u elkaar weer in de vrede van Jezus ontmoet’, aldus de brief.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter