GKv Nijkerk: hoeveel redenen tot dankbaarheid tel je?

0

Het zingt zo gemakkelijk weg: ‘Tienduizend redenen tot dankbaarheid’. Zoals je ook andere soortgelijke zinnen makkelijk uitspreekt: tel je zegeningen, of: zing je leven lang over Gods concrete goedheid. Maar hoe doe je zoiets nu concreet en tot hoeveel redenen of zegeningen kom je, persoonlijk en ook met elkaar?

031004 Praktijklokaal foto 1In de GKv Nijkerk is een initiatief gestart om via een WhatsAppgroep met elkaar die – zo mogelijk – tienduizend redenen te benoemen. Ze zijn hiermee niet de eersten. Eva Aalbers, initiatiefneemster in Nijkerk, zag elders een WhatsAppgroep die hetzelfde beoogt. Ze zegt: ‘Het lijkt me een gave manier om er zo zelf toe aangezet te worden elke dag stil te staan bij je zegeningen. Daarnaast lijkt het me ook mooi om ze met anderen te delen, en van elkaar te horen waar je die dag dankbaar voor was.’

Het initiatief werkt als volgt: mensen geven hun nummer door aan Eva Aalbers en zij voegt hen toe aan de WhatsAppgroep. Er zijn drie regels om mee te doen: 1. Formuleer je dankbaarheid in één zin. 2. Nummer jouw reden tot dankbaarheid, zodat duidelijk wordt wanneer de tienduizend redenen gehaald worden. 3. Reageer niet op elkaar.

Mensen die meedoen hoeven zich niet verplicht te voelen om elke dag iets te delen. Eva Aalbers hoopt dat op dankdag 2017 tienduizend redenen genoemd zijn.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter