GKv Nieuwleusen: diakenen en avondmaal

0

Vanuit het Nieuwe Testament is de inzet van diakenen bij het avondmaal duidelijk. Maar in de huidige praktijk blijft die meestal beperkt tot het wegnemen van het kleed over de bekers en het brood, vlak voor de viering. Bij het afscheid van enkele diakenen die hun ambtsperiode vervuld hadden, onderstreepte de GKv Nieuwleusen echter de directe relatie tussen de boodschap van het avondmaal en het werk van de diakenen: ‘Uit het nieuwe verbond, waar we aan denken met het avondmaal, het offer van Jezus, mogen wij allemaal leven en die geweldige boodschap van het evangelie is de vertrekkende diakenen meegegeven als bemoediging.’

De afzwaaiers kregen ook een cadeautje mee: zo’n klein plastic bekertje waarin de diakenen bij het avondmaal de wijn schenken die spreekt van dit nieuwe verbond. Daarnaast kregen ze een kaart met daarop onder andere Psalm 112, de psalm die het leven in het verbond concreet maakt in de zorg voor de naaste.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.