Groeiende aandacht voor Openbaring

0

Terug van weggeweest: het Bijbelboek Openbaring. Enkele decennia geleden kreeg het boek binnen gereformeerde kerken veel aandacht, daarna werd dat veel minder. Maar nu is er in veel plaatsen weer aandacht voor dit boek.

Openbaring is voor veel christenen een gesloten boek: wat moet je met de bizarre visioenen? (beeld sweetpublishing.com)

Openbaring is voor veel christenen een gesloten boek: wat moet je met de bizarre visioenen? (beeld sweetpublishing.com)

De NGK Groningen houdt er een leerhuis over, in Houten worden er preken (GKv) en een cursus (NGK) aan gewijd, en in de Ichthuskerk (GKv) van Den Haag-Scheveningen geeft ds. Jasper Klapwijk er een cursus over voor belangstellenden. Uit de aankondiging daarvan: ‘Openbaring is als het ware het slothoofdstuk van de Bijbel. Wie het ongelezen laat, mist daardoor heel veel. Maar het is wel een moeilijk boek. De cursus wil mensen handvatten geven om dit boek met begrip te kunnen lezen.’ Aanleiding voor de cursus is de constatering dat Openbaring voor veel christenen een gesloten boek is: ze kunnen niets met de bizarre visioenen.

Tegelijkertijd is het boek voor anderen favoriet, omdat ze daarin iets denken te vinden over Gods plan met de wereld. De cursus is net gestart en gedurende vier avonden wordt het Bijbelboek besproken. Aan de orde komen vragen als: Waarom is dit boek zo moeilijk? Hoe zit het in elkaar? Hoe lees je dit soort visioenen?

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.