Geld als thema voor de prediking

0

Geïnspireerd door een workshop van de stichting Gabriël en de stichting Encour (beide actief op het terrein van omgaan met geld) op de New Wine Zomerconferentie, hield ds. Paul van der Velde in de GKv Leidsche Rijn een korte serie preken over omgaan met geld.

‘Als rijke Nederlander voel ik mij vaak veroordeeld terwijl ik Bijbellees.’ (beeld stevepb/Pixabay)

‘Als rijke Nederlander voel ik mij vaak veroordeeld terwijl ik Bijbellees.’ (beeld stevepb/Pixabay)

‘In de Bijbel zijn mensen met geld altijd verdacht. Lees maar eens de gelijkenissen van Jezus over geld, of lees Jakobus 5. Een rijk mens heeft ofwel gestolen van zijn naaste ofwel niet gedeeld met zijn naaste, wat hij of zij had moeten doen. Als rijke Nederlander voel ik mij vaak veroordeeld terwijl ik Bijbellees. Ik ben eerder de rijke man dan Lazarus…’

Beide stichtingen hielpen bij de voorbereiding. De serie werd afgesloten met een workshop na de eredienst: ‘Als predikant kan ik een geestelijke blik op de zaak geven, deze mensen zijn financieel adviseurs die ook heel praktisch en christelijk mee kunnen denken’, aldus Van der Velde.

Webtips
gabrielfb.nl/stichting-gabriel
encour.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.