Dronten geniet van genoeg

Praktijkcentrum | 30 maart 2018
  • Praktijklokaal

Genieten is toch groot en luxe? Hoezo zou je gelukkiger worden van minder? Wat zijn de gevolgen van mijn (koop)gedrag voor de wereld om me heen? Plastic soep, wat kan ik daaraan doen? Zomaar een paar vragen die aan de orde komen in de themakring ‘Genieten van genoeg’ in Dronten.

Wat zijn de gevolgen van mijn (koop)gedrag voor de wereld om me heen? (beeld Prixel Creative/Lightstock)

Wat zijn de gevolgen van mijn (koop)gedrag voor de wereld om me heen? (beeld Prixel Creative/Lightstock)

Het initiatief s ontstaan bij leden van de NGK Dronten, maar ook leden van de plaatselijke GKv en CGK zijn uitgenodigd. Ron Methorst, één van de initiatiefnemers: ‘Duurzaamheid is binnen de gereformeerde kerken veel te lang een ondergeschoven kind geweest. De themakring wil inspireren om je eigen keuzes op dit thema te maken.’ Overigens is de NGK Dronten zelf ook bezig met het thema duurzaamheid: er is geïnvesteerd in een verwarming van het kerkgebouw die minder gas verbruikt en de verlichting wordt omgezet naar ledlampen.

Uitgangspunt van de vijf themakringavonden is Micha 6:8: ‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.’

Het moet volgens de initiatiefnemers niet alleen bij praten blijven. Geïnspireerd door de Bijbel willen ze ontdekken hoe ze de oproep uit Micha praktisch vorm kunnen geven in hun eigen leven. Daartoe zijn al verbindingen gelegd met het lokale natuurbeheerwerk. Ook wordt nog gekeken of een koppeling kan ontstaan met A Rocha, een christelijke beweging met ‘hart voor de schepping’. De themakring maakt gebruik van het boekje Genieten van genoeg van Martine Vonk.

Webtip
www.martinevonk.nl

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Rolf Robbe
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Peter Hommes
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reacties zijn gesloten.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief