GKv Houten ‘ziet’ prostituees

0

In de omgeving van Utrecht is de stichting El Roi actief. Deze stichting zet zich in voor prostituees in de stad Utrecht. In een recente kerkdienst van de GKv Houten, met het thema ‘God ziet mij, Hij ziet naar mij om’, kwamen mensen van de stichting vertellen over hun werk. Ze riepen de gemeente op om voor dit werk te bidden en om het werk financieel en metterdaad, als vrijwilliger, te steunen.

(beeld Claudia Soraya/Unsplash)

(beeld Claudia Soraya/Unsplash)

De naam van de stichting gaat terug op Genesis 16. In dit Bijbelgedeelte vlucht Hagar weg uit de tent van Abraham; bij een bron merkt zij dat God haar wél ziet: ‘U bent een God van het zien.’ Gezien, maar niet bekeken worden, dat is voor prostituees belangrijk. De stichting wil deze houding in haar werk uitdragen.

Er zijn nog veel prostituees in Utrecht actief, ook al is de oude prostitutiezone aan het Zandpad gesloten. Inmiddels is er een nieuwe locatie aan het ontstaan. Bovendien omvat de seksindustrie veel meer sectoren waarin prostituees actief zijn. In de presentatie wees El Roi op de complexiteit van het probleem, vooral omdat prostitutie zo veel verschillende oorzaken heeft – armoede, geweld, oorlog, ongelijkheid, misbruik in vroegere jaren, incest – én verbonden is met andere, negatieve verschijnselen in de samenleving, zoals criminaliteit, mensensmokkel, mensenhandel en pornografie.

Webtip
www.elroi.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter