Smartphones gebruiken als liedboek

0

Wat doe je als gemeente als de beamer het onverhoopt laat afweten tijdens een kerkdienst? Misschien ligt er nog ergens een stapel kerk- of liedboeken. Die boden uitkomst toen in de gemeente van Maastricht enkele jaren geleden de gebruikte computer tijdens de kerkdienst begon te updaten.

(beeld rdegrie/Lightstock)

(beeld rdegrie/Lightstock)

Ook in de GKv Zoetermeer deed zich dat probleem voor, maar daar werd het op een andere manier opgelost. Kerkgangers kregen de tijd om hun smartphone tevoorschijn te halen en konden daarop de te zingen liederen opzoeken. Het gaf aanleiding tot de volgende bespiegeling in de nieuwsbrief van de gemeente: ‘Smartphones in de dienst. Not done, toch? Dat ene uurtje: niet gericht op dat apparaat en daarmee, vooral via de sociale media, op jezelf. Dat ene uurtje: rust, gericht op God en elkaar, om gevoed te worden, om te geven. Ja, laat die kerk in dat opzicht maar anders zijn. Een contrasterende gemeenschap.’ Maar toch was het goed dat mensen hun mobieltje bij zich hadden, was de conclusie.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter