Ouderen bidden voor jongeren

0

De commissie Jeugd van de GKv Leerdam praatte vlak voor de zomervakantie de gemeente per brief bij over wat er allemaal voor de jongeren is gedaan. Een punt van dankbaarheid daarbij was dat het buddysysteem aanslaat en er een steeds hechtere band ontstaat tussen ouderen en jongeren.

Voor de zomervakantie, de periode waarin de normale bezigheden vaak een tijd stil liggen, kreeg de commissie Jeugd een tip vanuit de gemeente: ‘Vraag een aantal oudere gemeenteleden om tijdens deze vakantieperiode specifiek voor een jongere te bidden. Want de activiteiten mogen dan op een lager pitje staan, ons gebed kan altijd doorgaan.’ Vervolgens kregen de oudere gemeenteleden bij de bijpraatbrief een kaart met daarop de naam van een jongere en de vraag om in de vakantieperiode regelmatig voor deze jongere te bidden (naar Psalm 121) en ergens in de vakantieperiode de kaart (voorzien van bijvoorbeeld een bemoedigende tekst) aan deze jongere te sturen.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter