Morgengebed in NGK Veenendaal

0

Het is nog vroeg: 8.45 uur. De gastheer/gastvrouw steekt een kaars aan. Vijftien tot twintig mensen komen binnen. Er is gelegenheid voor een stil gebed. Een openingstekst wordt gelezen, een psalm als gebed en er is een Schriftlezing. Dan volgt een moment van verstilling: de aanwezigen krijgen een gedachte mee naar aanleiding van de gelezen tekst. Daarna volgt de afsluiting: een lied, een gebed en de zegen. Eventueel kunnen de aanwezigen kort napraten.

Wat hier beschreven wordt, vindt plaats in Veenendaal, elke dinsdag- en vrijdagmorgen in oktober en november, in een samenwerking tussen drie kerken: de NGK en twee PKN-kerken. Het doel is om samen met christenen uit andere kerken de dag te beginnen met God. Er ligt een duidelijke verbinding met de gebedstijden in het klooster. De samenkomsten zijn bedoeld voor iedereen, of je nu een kerkelijke achtergrond hebt of niet. En voor alle leeftijden: neem gerust je kind mee als je een ‘papadag’ hebt. Ze kunnen helpen om rust en regelmaat te vinden in de omgang met God: ‘Het is een verrijking, het lukt mijzelf moeilijker om in mijn eentje de dag met God te beginnen, samen lukt het goed’, zegt één van de deelnemers.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter