Multicultureel Winsum

0

Multiculturele maaltijden, is dat niet meer iets voor de Randstadkerken? Nee, vinden ze in Winsum, op het Groningse platteland. GKv De Poort zet haar deuren ervoor open: regelmatig komen er mensen uit allerlei culturen samen in het kerkgebouw om te eten van een multicultureel buffet, waarvoor alle deelnemers zelf een gerecht meenemen. Alles is welkom, zolang er maar geen varkensvlees of gelatine in zit.

Voor het multiculturele buffet nemen alle deelnemers zelf een gerecht mee. (beeld Coming Home)

Voor het multiculturele buffet nemen alle deelnemers zelf een gerecht mee. (beeld Coming Home)

De maaltijden zijn een onderdeel van het werk van Coming Home. Deze stichting is opgericht in de tijd dat Winsum nog een asielzoekerscentrum had. Het azc is al jaren geleden verdwenen, maar er worden nu mensen met een verblijfsvergunning opgevangen. De mensen van Coming Home helpen hen om in hun nieuwe omgeving een netwerk op te bouwen. Ook krijgen ze een welkomstgeschenk: een warm dekbed. De maaltijden zijn slechts één van de activiteiten: daarnaast zijn er ook avonden met geloofsgesprekken en kerkdiensten voor Arabischtaligen.

Webtip
www.cominghomewinsum.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter