Aandacht voor langdurig zieken

0

Hoe groot is de spanningsboog als mensen langdurig ziek zijn? Vaak krijgt iemand die met iets acuuts te maken heeft – een plotselinge ziekte of een ziekenhuisopname – alle aandacht, tot een nieuwe situatie zich opdringt. De GKv Groningen-Oost besteedt daarom elk jaar aandacht aan mensen die chronisch ziek zijn en daardoor gemakkelijk vergeten kunnen worden. Dit jaar was dat op 10 maart.

Ds. Rinze IJbema: ‘We geloven dat God, als de goede Vader die Hij is, van ons wil horen wat ons bezighoudt en daar ook in al zijn vrijheid rekening mee houdt.’ Deze speciale zondag is ook bedoeld om de drempel laag te houden: ‘Misschien heb je weleens het gevoel dat je eigenlijk niet weet of en, zo ja, wanneer je voor je zou willen laten bidden.’ Daarom roept hij als voorganger op om in alle vrijmoedigheid om voorbede te vragen, om zo samen bij God aan te kloppen. Bovendien merken mensen dan dat ze niet de enigen zijn.

Die gezamenlijkheid komt ook op een andere manier naar voren: het liefst ziet IJbema een groepje mensen in de dienst waarvan ieder een deel van de voorbede uitspreekt.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter