Ds. Kor Muller (71) overleden

OnderWeg | 16 juli 2019
  • Nieuws

Op 15 juli is ds. Kor Muller (71), emeritus predikant van de NGK Rijsenhout, na een ernstige ziekte overleden. Hij diende vanaf 1977 de NGK Alkmaar in combinatie met de NGK Zaanstreek-Centrum, vanaf 1982 de NGK Heerenveen en vanaf 2004 tot zijn emeritaat in 2013 de NGK Haarlemmermeer OZ, later NGK Rijsenhout.

Kor Muller heeft decennialang een grote rol gespeeld in het landelijke kerkverband van de NGK. Hij diende vier Landelijke Vergaderingen (1998, 2001, 2004 en 2010) als scriba en was als lid van de Commissie voor contact en samenspreking met andere kerken betrokken bij de contacten met onder meer de CGK, de GKv en de PKN. Hij was jarenlang actief in de Commissie voor kerkrecht en beroepszaken en als kerkrechtspecialist nauw betrokken bij de voorbereidingen voor de nieuwe kerkorde voor de herenigde kerk NGK/GKv.

Muller was bestuurslid van de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding en stond aan de wieg van de regeling voor landelijke examinering voor het predikantschap in de NGK. Vanaf de vroege jaren zeventig was hij actief in de redactie van Opbouw en in latere jaren was hij redacteur van het Informatieboekje van de NGK.

Na zijn emeritaat keerde Kor Muller terug naar zijn geboortegrond in de Noordoostpolder.

Gemeenschap is ook zending

Gemeenschap is ook zending

Maarten Boersema
  • Interview
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Zending wereldwijd

Voor wie meer wil ontdekken over: Zending wereldwijd

Els Veurink (HR)
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief