Ds. Jan Haveman (53) overleden

OnderWeg | 17 juli 2019
  • Nieuws

Op 15 juli is ds. Jan Haveman, predikant van de GKv Emmen, overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek en ging in verband daarmee kortgeleden met emeritaat. Jan Haveman is 53 jaar geworden.

Jan Haveman.

Jan Haveman.

Van 2016 tot 2017 was Jan Haveman lid van de kernredactie van OnderWeg. Op een betrokken en collegiale manier werkte hij aan een flink aantal themaedities mee. Hij deed dit onder meer bij een editie, in april 2017, over verbondenheid met het Joodse volk. Die verbondenheid was er bij hem nadrukkelijk: hij was vele jaren actief – het laatst als lid van de Raad van Toezicht en Advies – binnen Yachad, de organisatie die zich in de GKv sterk maakt voor bewustwording van de relatie met het Joodse volk.

Jan Haveman liet ook op andere manieren van zich horen. Hij zette een eigen website op met onder meer preken en commentaren. Ook publiceerde hij regelmatig blogs, waarin hij zich onder meer kritisch uitliet over het m/v-besluit van de GKv-synode van 2017.

Jan Haveman – getrouwd met Nelleke de Wit; zij kregen samen vier zoons – is op latere leeftijd predikant geworden. Hij rondde eerst de pabo af en werkte als medewerker van het wetenschappelijk instituut van het GPV (nu ChristenUnie) en als groepsleerkracht. Daarna volgde hij de predikantsopleiding aan de TU Kampen. Met ingang van het jaar 2000 diende hij achtereenvolgens de gemeenten van Roodeschool, Hattem-Noord en sinds 2011 Emmen.

De kerk als proeftuin

De kerk als proeftuin

Petra de Jong
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
‘De kracht van de lokale kerk kunnen we onderschatten’

‘De kracht van de lokale kerk kunnen we onderschatten’

Femke Woertink
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief