NGK Sliedrecht: kerstmusical beschikbaar

Praktijkcentrum | 27 september 2019
  • Praktijklokaal

‘Derk reist als backpacker door Israël, met een grote rugzak. Hij komt met diverse mensen in contact op verschillende plaatsen, onder andere in Betlehem en Nazaret. Zij vertellen hem allemaal stukjes van het verhaal van Jezus. Ten slotte komt hij in Jeruzalem. Op de Via Dolorosa komt hij al deze mensen tegen op het kerstfeest en vallen de puzzelstukjes in elkaar.’

Een musical met dit verhaal van Derk werd tijdens Kerst in 2018 opgevoerd in de NGK Sliedrecht. De naam Derk is niet zomaar gekozen. Met een beetje fantasie hoor je er het Hebreeuwse dèrech in, dat ‘weg’ betekent.

De musical is geschreven door dominee Geert van Dijk, samen met zijn dochter. Ze stellen nu het scenario beschikbaar, compleet met een beschrijving van wat nodig is. Om de musical uit te voeren heb je 22 deelnemers nodig, waaronder vijf engelen, maar die engelenrollen kunnen ook door mensen ingevuld worden.

Hier en daar gaat het er heftig aan toe: Derk wordt in elkaar geslagen, maar wordt gelukkig ook geholpen, niet door de passerende dominee en dokter, maar door een Jood en een Palestijn.

Gemeenten die op zoek zijn naar een kerstmusical kunnen meer informatie krijgen door een mail te sturen naar gvandijk@upcmail.nl. In Sliedrecht was de uitvoering op de eerste kerstdag van 2018 een groot succes.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Het mysterie van Jezus’ wonderen

Rolf Robbe
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Voor wie meer wil ontdekken over: Wonderen

Peter Hommes
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief