Samenwerking GKv en NGK intensiveert

OnderWeg | 11 oktober 2019
  • Nieuws

De samenwerking tussen GKv en NGK op landelijk niveau wordt steeds intensiever. Op een reeks werkvelden komen het GKv-deputaatschap en de NGK-commissie met één rapport voor de landelijke kerkelijke vergaderingen en willen ze vanuit een gemeenschappelijke visie en werkaanpak als één GKv/NGK-commissie verder.

Het geldt voor de werkvelden Theologische Universiteit, kerkdienst/liturgie, ondersteuning van kerken/classes/missionaire projecten, seksueel misbruik in kerkelijke relaties, diaconale zaken en kerkelijke eenheid. Vooral dat laatste is opvallend: 25 jaar lang zaten de GKv-deputaten en NGK-commissie tegenover elkaar en vergaderden ze over de onderlinge verschillen, nu doen ze vrijwel alles samen, inclusief de contacten met andere kerken als CGK en PKN. In andere gevallen (categoriaal pastoraat, archief, dovenpastoraat) blijven commissie en deputaatschap nog apart, maar werken ze vanuit een gedeelde visie wel nauw samen.

Rapporten zijn te vinden op www.gkv.nl/organisatie/generale-synode/gs-2020/beleidsrapporten-gs-2020 en binnenkort op www.ngk.nl.

Wat geef ik door? Generaties en hun verhaal van heil

Wat geef ik door? Generaties en hun verhaal van heil

Hans Schaeffer
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
‘De kerk zou een veilige haven moeten zijn’

‘De kerk zou een veilige haven moeten zijn’

Elze Riemer
  • Interview
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief