Regionale samenwerking op de Noord-Veluwe

0

Op 12 september was er een ontmoeting tussen afgevaardigden van de kerken in de GKv-classis Hattem en vertegenwoordigers van de NGK-gemeenten in Zalk en Hattem namens de regio Nunspeet van de NGK. In het kader van het samen werken aan het nieuwe gezamenlijke kerkverband was eerder afgesproken dat de classis en regio elkaar zouden uitnodigen op hun vergaderingen. De bijeenkomst was voorbereid door de samenroepende kerk, de Verbindingskerk (GKv/NGK) van Heerde/Epe. Het doel was om geestelijk met elkaar kennis te maken en samen Bijbelstudie te doen.

De afgevaardigden maakten er grondig werk van. De psalmen stonden centraal, de ‘liederen van God die ons als mens in allerlei aspecten raken’, zo meldt het verslag. De vorm waarin het gebeurde was eenvoudig: eerst een rondje voorstellen, dan in groepjes van drie elkaar vertellen over je favoriete psalm en wat die met je doet. Op de plenaire zitting werd daarvan een terugkoppeling gegeven.

Het was een mooie ontmoeting: ‘We konden elkaars vreugde en pijn delen vanuit de gekozen psalmen en het was boeiend om mee te maken. Echt voor herhaling vatbaar.’

Geïnteresseerd in ons magazine? Probeer OnderWeg drie maanden gratis. Meld je aan voor een Proefabonnement (Digitaal of Papier Plus).

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter