Stimulans: Spellen, dagboek, bidden

0

Lees-, kijk- en luistertips voor geloofs- en gemeenteopbouw.

Maand van het christelijke spel

060924 stimulans foto1bVoor het tweede jaar op rij is april de maand van het christelijke spel en daarom besteden we ook hier aandacht aan christelijke spellen. Ken je bijvoorbeeld al het spel Geheime dienst? Dit spel is een variant op het populaire groepsspel Weerwolven en is helemaal opgezet rond de thematiek van vervolgde christenen. De overheid in deze landen ziet christenen als een grote bedreiging en daarom is in dit spel de geheime dienst ingeschakeld. Terwijl de agenten van de geheime dienst huiszoekingen uitvoeren, patrouilleren en de grens bewaken, proberen christenen Bijbels te smokkelen en doen ze hun best het evangelie te verspreiden. Maar wie kun je vertrouwen? Het spel is geschikt voor groepen van 10-20 spelers en voor 2-9 spelers in de vorm van een kaartspel. Het spel bevat ook een laagdrempelige gespreksstarter van Open Doors over vervolging.

Afgelopen jaar verscheen ook het spel Histo Bijbelse helden. Een snel en strategisch spel over Bijbelse helden die elk op hun manier het volk van God redden van de omliggende volkeren die hen bedreigen. Wie lukt het in het spel als eerste om deze mannen of vrouwen te verzamelen en Gods volk te redden uit de benarde situatie?

Voor de (klein)kinderen vanaf 4 jaar is de puzzel van de rups Krummel een aanrader. Veel kinderen zullen Krummel herkennen uit de boeken van Max Lucado.


Dagboek voor vaders en moeders

060924 stimulans foto2Ben ik wel een goede ouder? Die vraag stelt elke ouder zich wel eens. In het Bijna-elke-dagboek voor moeders en vaders laten Rolf Robbe, Jolanda Spek en Margit Melse een Bijbels licht schijnen over de manier waarop ouders hun kinderen mogen grootbrengen. Iedere auteur verzorgt een aantal overdenkingen vanuit zijn of haar expertise. Zo schrijft Rolf Robbe overdenkingen naar aanleiding van lessen over opvoeding uit de Bijbel. Margit Melse wil juist lessen trekken uit de denkbeelden van pedagogen die zich in de loop van de eeuwen hebben uitgesproken over opvoeden. En tenslotte laat Jolanda Spek haar licht schijnen over al die kwesties die je tegenkomt in de opvoeding van kinderen, van pesten en ruzie, tot vriendschap en mobieltjes. Voor elke week bevat het dagboek vijf overdenkingen, veertig weken lang.


Leren bidden

060924 stimulans foto3Iedereen bidt, maar niemand vindt het gemakkelijk. We kunnen er allemaal wel wat hulp bij gebruiken. Met die insteek heeft Pete Greig, aanjager van de wereldwijde beweging 24-7 prayer, het boek Hoe moet je bidden? geschreven. Het boek is een praktische gids voor iedereen die al jaren bidt, maar ook voor degenen die wel willen bidden, maar niet weten hoe te beginnen. In het boek komen aan de hand van het Onzevader negen aspecten van het gebed aan de orde: stilte, aanbidding, vragen, voorbede, volharding, contemplatie, luisteren, belijden en geestelijke strijd. Daarnaast krijgen bekende bidders uit verschillende tradities een plek in het boek. Het boek is los te lezen, maar ook te combineren met de videocursus Prayer Course. Meer informatie over deze videocursus is te vinden op www.prayercourse.nl.

Delen.

Over de auteur

Debbie den Boer is redacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter