Missieloket bundelt missionair-diaconale expertise

OnderWeg | 5 juni 2020
  • Nieuws

Sinds eind mei is de website www.missieloket.nl online, waar kerken terechtkunnen voor inspiratie, informatie, coaching en mogelijkheden voor financiële ondersteuning bij hun diaconale en missionaire initiatieven.

logoHet Missieloket bundelt de kennis en ervaring van vier organisaties die op missionair en diaconaal gebied actief zijn in de GKv en de NGK: Deputaten Ondersteuning Kerken, Classes en Missionaire Projecten, Diaconaal Steunpunt, Missionair Steunpunt en mission-organisatie Verre Naasten. Dit loket is de centrale plek waar kerken al hun vragen over coaching, financieringsmogelijkheden en diaconale/missionaire initiatieven kunnen stellen. Daarnaast is het Missieloket een toegangspoort naar ervaringen die in andere kerkverbanden bij missionair-diaconale initiatieven zijn opgedaan.

Het nieuwe magazine Meedoen verschijnt één keer per jaar voor alle GKv- en NGK-kerkleden en brengt missionaire-diaconale projecten in Nederland in beeld, vaak intercultureel, waar kerkmensen aan het werk zijn in Gods Koninkrijk en het geloof wordt geleefd in woorden én daden. Vanwege de coronabeperkingen verschijnt de eerste uitgave van het magazine, Meedoen in Gods missie, uitsluitend digitaal. Het is in te kijken en te downloaden via www.missieloket.nl.

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Martijn Stoutjesdijk
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Bob Wielenga
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief