Alternatief voor de tweede dienst

0

Een middagdienst zit er voor veel kerken de komende maanden nog niet in. Ventileren en schoonmaken na de morgendienst kan niet altijd. In de Martuskerk te Amersfoort (GKv) hebben ze een alternatief bedacht. Acht weken lang is er online aandacht voor de zeven werken van barmhartigheid uit Matteüs 25. Elke week staat er een centraal, voorafgegaan door een algemene inleiding. Zo was er aandacht voor het begraven van de doden, als werk van barmhartigheid – overigens niet genoemd in Matteüs 25.

061522 praktijklokaal foto 3De bedoeling is om mensen aan het denken te zetten en in actie te laten komen. De mensen die de uitzending volgden, kregen concrete vragen mee over de uitvaart van eenzame mensen: ga eens na hoe dat in je gemeente geregeld is. Lees over het gedicht voor de eenzame overledene. Zie www.eenzameuitvaart.nl/de-stichting. Zet je in voor grafonderhoud, bijvoorbeeld van oorlogsgraven.

Ook het kleden van de naakten werd behandeld. Dat heeft alles te maken met jezelf kleden in de liefde.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter