Alternatief voor de tweede dienst

Praktijkcentrum | 8 augustus 2020
  • Praktijklokaal

Een middagdienst zit er voor veel kerken de komende maanden nog niet in. Ventileren en schoonmaken na de morgendienst kan niet altijd. In de Martuskerk te Amersfoort (GKv) hebben ze een alternatief bedacht. Acht weken lang is er online aandacht voor de zeven werken van barmhartigheid uit Matteüs 25. Elke week staat er een centraal, voorafgegaan door een algemene inleiding. Zo was er aandacht voor het begraven van de doden, als werk van barmhartigheid – overigens niet genoemd in Matteüs 25.

061522 praktijklokaal foto 3De bedoeling is om mensen aan het denken te zetten en in actie te laten komen. De mensen die de uitzending volgden, kregen concrete vragen mee over de uitvaart van eenzame mensen: ga eens na hoe dat in je gemeente geregeld is. Lees over het gedicht voor de eenzame overledene. Zie www.eenzameuitvaart.nl/de-stichting. Zet je in voor grafonderhoud, bijvoorbeeld van oorlogsgraven.

Ook het kleden van de naakten werd behandeld. Dat heeft alles te maken met jezelf kleden in de liefde.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

‘Met jezelf bezig zijn doe je ook voor een ander’

‘Met jezelf bezig zijn doe je ook voor een ander’

Arie Kok
  • Ontmoeting
  • Thema-artikelen
Schoonheid in de ogen van God

Schoonheid in de ogen van God

Alain Verheij
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief