Spontane collecte voor Java

0

Nu de pandemie hier over het hoogtepunt heen is, is het goed te beseffen dat die wereldwijd nog verder woedt. Veel kerken hebben daar aandacht voor. Zoals in Ommen, waar een deurcollecte werd gehouden voor het christelijk noodhulpcluster. In Dordrecht werd gecollecteerd voor India. En Het Lichtbaken (NGK Rijsenhout) vraagt aandacht voor de situatie op het Indonesische eiland Sumba, waar veel landbouwers hun inkomsten zien wegvallen, terwijl de geldschieters wel wachten op hun geld.

061522 praktijklokaal foto 4In Assen-Marsdijk (GKv) kwam een spontane actie op gang voor mensen op Java, ook Indonesië. Dominee Roland Schipper is daar geweest om kerken toe te rusten met onderwijs en gesprekken en sindsdien is er in Marsdijk aandacht voor de situatie daar. Hij hield de gemeente op de hoogte via zijn blogs en er is een klein fonds voor kerkenwerk op Java. In een preek noemde hij onlangs de nood op Java. Spontaan kwamen gemeenteleden in actie om geld in te zamelen daarvoor.

Vooruitlopend op een speciale collecte op 19 juli zijn ze alvast begonnen: een weduwe die geen uitweg meer zag, kan nu een eetstalletje beginnen en er worden voedselpakketten uitgedeeld. Ook kon hulp worden geboden bij de bouw van huiskerkjes. Reactie uit Java: ‘You have built a house-church in Java for Jesus. You and your church in Assen have done so much for us.‘ Roland Schipper: ’Wat bijzonder dat we dit als gemeente mogen doen. Zo rechtstreeks, zoveel broeder- en zusterliefde. Zo ontzettend nuttig’.

Webtip 
www.christelijknoodhulpcluster.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter