Aan het werk in de kerk

0

Als je gaat optellen wat er allemaal binnen een plaatselijke kerk gebeurt, ben je niet zomaar klaar. Maar wat doen al die mensen precies? De NGK van Enschede laat hen aan het woord in de komende nummers van hun kerkblad Tot Uw Dienst. ‘Samen zijn we kerk en doen we het werk omdat Jezus zelf het ons heeft gevraagd. Het is belangrijk dat de kerk er is en blijft, het werk geeft bovendien heel veel voldoening en betekenis aan je leven’.

(beeld Cottonbro/Pexels)

(beeld Cottonbro/Pexels)

In de eerste aflevering aandacht voor de ouderlingen en de pastorale bezoekers. Een van hen: ‘Werk in de kerk is geen kunstje dat je moet leren, maar een zaak van gewoon doen. Met jouw talenten samen met anderen in deze tijd de weg zoeken en wijzen van Christus, dat is naar Gods wil leidinggeven aan de gemeente. Het kan op tal van manieren, door naar de ander te luisteren, te analyseren, te motiveren, pastorale bezoeken, jeugdwerk, Bijbelstudies, enz.’

In volgende nummers komen anderen aan het woord: van leden die de kerk schoonmaken tot de diakenen en wie actief is in het jeugdwerk. Ze hopen in Enschede dat mensen daardoor een beter beeld krijgen van de diverse taken en zich aanmelden om iets binnen de gemeente te gaan doen.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter