Avondmaalszesdaagse in Kampen

0

Sinds dertig het maximum aantal toegestane kerkgangers is, zie je gemeenten zoeken en tasten hoe ze binnen die beperking het avondmaal vieren: met een klein aantal in de kerk en de rest van de gemeente thuis bij de livestream of toch zo veel mogelijk fysiek?

(beeld Vaclav Mach/Shutterstock)

(beeld Vaclav Mach/Shutterstock)

In de Bazuinkerk (GKv Kampen-Zuid) kiezen ze voor een avondmaalszesdaagse, waarin het avondmaal zes dagen achter elkaar in het kerkgebouw wordt gevierd. De zesdaagse begint op zondagmorgen met viering met een uitgebreide liturgie die ook wordt uitgezonden. Aansluitend zijn er van maandag- tot vrijdagavond kortere vieringen.

De gemeenteleden worden wijksgewijs voor een van de zes vieringen uitgenodigd, als ze mee willen doen, moeten ze zich inschrijven. Ook voor gasten is er ruimte. Op deze manier hopen ze in Kampen op een veilige manier avondmaal te kunnen vieren ‘zonder al te veel afbreuk te doen aan het gezamenlijke karakter van de maaltijd en aan de andere essentiële kenmerken van het avondmaal’.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter