Biddag voor kinderen – maar dan anders

0

Prachtige diensten zijn het vaak: bid- en dankdagdiensten voor kinderen. Spontaan en met alle ruimte voor reacties. In veel gemeenten was de biddagdienst 2020 de laatste ‘normale’ dienst voor corona toesloeg. In 2021 waren er allerlei creatieve manieren om kinderen toch te betrekken bij het bidden voor gewas en arbeid. Dominee Christiaan Kanis deed dat door een film te maken. Hij ging in de vrijgemaakte kerken van Loppersum, Kantens en Middelstum op bezoek bij een gezin uit die gemeente en bracht zo de geschiedenis van Nehemia 2 naar voren. Kinderen hadden een rol bij deze vlog. Te vinden op YouTube door te zoeken naar ‘biddag kindervlog’.

(beeld Jaco Klamer)

(beeld Jaco Klamer)

De Ichthuskerk in Dronten (NGK) deed het weer anders. Met biddag was er wel een online kinderdienst, maar ze zochten ook aansluiting bij de rugtasjesactie van stichting Gave, die zich inzet voor asielzoekers. De bedoeling was om zo’n tasje te vullen voor vluchtelingkinderen in een specifieke leeftijdsgroep: ‘Hoe waardevol is het wel niet om samen met uw kinderen of kleinkinderen de zakjes te vullen zodat een kind hier blij mee gemaakt kan worden?’ En dan het liefst bij een winkel in Dronten bestellen, was het advies. De zakjes konden ingeleverd worden op biddag en in de kinderdienst is er aandacht aan besteed. Op www.gave.nl/rugtasactie vind je meer informatie over deze actie, die nog duurt tot half juni.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter