Nieuwe gewoontes vormen in Arnhem

0

Over ‘God in de supermarkt’ gaat het ook in de Koepelkerk in Arnhem (GKv). Duurzaam leven vinden ze in de Koepelkerk heel belangrijk, maar hoe kom je zo ver om je gedrag aan te passen?

Tijdens de veertigdagentijd loopt in Arnhem het thema ‘de slag om het hart’. ‘We gebruiken de veertigdagentijd om met elkaar na te denken over goede gewoonten die ons kunnen helpen om ons hart te richten op het goede’, aldus dominee Cornelis Hamstra. Gewoontes helpen ons om het goede te omarmen en het slechte te weerstaan. Dat past bij het vasten, kenmerkend voor de veertigdagentijd. ‘God in de supermarkt’ gaat over wekelijkse gewoontes en de keuzes die we daarin maken.

Het thema gaat ook over de dagelijkse gewoontes van bijbellezen en bidden. Dominee Hamstra ondersteunt dit met de WhatsAppgroep ‘goede gewoontes’. Daarin stuurt hij elke dag een bijbeltekst en soms een gebed. Een andere preek in de serie gaat over Filippenzen 4: 8 en 9: ‘Schenk aandacht aan alles wat waar, edel, rechtvaardig, zuiver, lieflijk, eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient’. Concreet: wat zoek je op op je telefoon? Tenslotte is er aandacht voor de maandelijkse gewoonte van samen eten en spreken, al is dit in deze crisistijd nog lastig. De serie kerkdiensten begon met een preek over Romeinen 12: 1 en 2, over vernieuwing. Terugluisteren? Zoek op YouTube naar: Koepelkerk online.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter