Redactioneel: In de spotlights

Els Veurink | 11 september 2021
  • Column

Ik zit in de Wittenberg in Zeist. Een goede plek om rustig na te denken. En om deze column te schrijven – een taak die blijkt te horen bij mijn nieuwe klus als hoofdredacteur van OnderWeg. Pfff, het is even wennen. Dat is bovendien nog niet alles. Ik mag binnenkort ook een twitteraccount beheren. Want ja, ‘een hoofdredacteur hoort zichtbaar te zijn’. Ik voel een zekere terughoudendheid, maar waarom eigenlijk?

U moet u inloggen om dit artikel te bekijken. Inloggen om toegang te krijgen.
Over de auteur
Els Veurink

Els Veurink is hoofdredacteur van OnderWeg.

‘In de diepste dalen ervoer ik het meest van God’

‘In de diepste dalen ervoer ik het meest van God’

Wilfred Hermans
  • Interview
  • Thema-artikelen
Goed toeven in een huis van rouw

Goed toeven in een huis van rouw

Peter Strating
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Onderweg Online

Beste Els,

Ik las vanochtend het hoofdredactioneel. Je laatste zinnen zijn uitdagend en nodigen uit tot een reactie. Als trouw lezer van Onderweg geef ik daarom een spontane reactie, niet meer en niet minder.
Of het genoeg is om je werk in stilte te doen is onder anderen afhankelijk van de positie die je bekleedt en in de functie die jij nu hebt betekent dat volgens mij dat jij het niet in stilte kan doen. Wat betreft de spotlights ligt het anders. Daar durf ik op te zeggen ‘nee.’ En dan bedoel ik met name dat je er niet zelf licht op hoeft te zetten. En je hoeft zeker niet mee te gaan met de trends in de, al dan niet christelijke, wereld. Durf het anders te doen en zeg waarom je het anders doet. Houdt dit in dat ik je adviseer niet op Twitter te gaan? Nee, dat zeker niet maar ik wil er wel mee zeggen dat je er een keuze in hebt.
Tenslotte nog twee gedachten ter overweging: “Gij geheel anders” en “Gij zijt het licht der wereld.”

13:36 uur | 16 september 2021 Beantwoorden

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief