Samen één middagdienst

Praktijkcentrum | 11 september 2021
  • Praktijklokaal

Oldehove, Grijpskerk-Niezijl, Aduard en Enumatil, vier gemeenten in het noorden van het land. Ze horen bij de classis Grootegast binnen de GKv. Hun ledental varieert van ruim 200 tot ongeveer 350 leden per gemeente. Ze merkten al voor de coronaperiode dat het bezoek aan de middagdienst terugliep en later helemaal wegviel. Binnenkort gaan ze weer van start, maar wel anders dan vroeger: de vier gemeenten houden een gezamenlijke middagdienst, afwisselend in een van de vier dorpen.

Vanaf vijf september is er een reeks van vier diensten over de eindtijd met als thema’s: ‘verlang je naar de nieuwe wereld?’, ‘het einde der tijden’, ‘toekomst voor de koning’ en ‘is het al bijna zover?’. Ook daarna gaan de gecombineerde middagdiensten door.

Op de junivergadering van de classis Grootegast is over samenwerking tussen classisgemeenten gesproken. Daar bleek duidelijk behoefte aan te zijn. Er werd gewezen op de al bestaande samenwerking tussen een aantal kerken in de classis; de vraag was vervolgens of die niet classis-breed gemaakt kan worden. Het initiatief van de vier kerken kwam ook uit deze gedachtewisseling voort.

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

God aan tafel ervaren tijdens Seider

God aan tafel ervaren tijdens Seider

Maarten Boersema
  • Interview
  • Thema-artikelen
Jongeren en rituelen in de kerk

Jongeren en rituelen in de kerk

Ronelle Sonnenberg
  • Opinie
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief