Opbouw en De Reformatie fuseren in 2015

Jordi Kooiman | 17 oktober 2014
  • Nieuws

De kerkelijke bladen Opbouw en De Reformatie zullen per 1 januari 2015 fuseren tot één nieuw kerkelijk magazine. Het nieuwe blad draagt de titel OnderWeg en zal vanaf 10 januari 2015 tweewekelijks verschijnen in een oplage van 4.300.

Opbouw ReformatieOpbouw, verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Kerken, en De Reformatie, verbonden aan de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), werken sinds 2010 regelmatig samen aan themanummers. De redacties groeiden de afgelopen jaren steeds verder naar elkaar toe. Omdat ook de beide kerkgenootschappen steeds intensiever met elkaar optrekken en zich met dezelfde vragen bezighouden, besloten de besturen en redacties van beide bladen om hun weg vanaf 2015 gezamenlijk te vervolgen.

Het nieuwe kerkelijke magazine OnderWeg komt onder hoofdredactie te staan van Ad de Boer (67), op dit moment redacteur van Opbouw, en Henk Hoksbergen (58), predikant van de GKv Spakenburg-Zuid.

OnderWeg wil het beste van Opbouw en De Reformatie combineren in een eigentijds kerkelijk tijdschrift. De titel en de ondertitel, ‘Inspiratie voor reisgenoten’, verwijzen naar het pelgrimskarakter van het christelijke leven en de weg die we gaan naar de grote toekomst van God, maar ook naar het gegeven dat de kerk altijd in ontwikkeling is en het feit dat de NGK en GKv steeds meer samen onderweg zijn. ‘Weg’ wordt bewust met een hoofdletter geschreven, om te verwijzen naar Jezus als de Weg.

OnderWeg zal tweewekelijks verschijnen. De nummers zullen actuele thema’s uitdiepen door middel van uitgebreide beschouwingen, interviews en reportages. Daarnaast zal er structureel aandacht zijn voor ontwikkelingen in en tussen de NGK en GKv, jeugdwerk, missionair kerk-zijn en geestelijk leven.

De betekenis voor en rol van de plaatselijke kerk is het dominante uitgangspunt in de artikelen van het nieuwe blad. OnderWeg wil een waardevolle bron van toerusting en inspiratie zijn voor gemeenten en gemeenteleden.

Over de auteur
Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Bijbels en theologisch slavernijdebat

Martijn Stoutjesdijk
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen
Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Zending en apartheid in Zuid-Afrika

Bob Wielenga
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief