In beeld: Jeanet Griffioen-Roth

0
010105 In Beeld

Jeanet Griffioen-Roth | 35 jaar | woonplaats: Leerdam | kerkelijke gemeente: NGK Leerdam | gezinsomstandigheden: vijftien jaar getrouwd met Marcel (38), twee dochters: Noor (8) en Anna (6) | werk: Supervisor salarisadministratie bij een transportbedrijf in Utrecht

‘In beeld’ laat je aan de hand van acht vragen kennismaken met GKv’ers en NGK’ers. In deze aflevering: Jeanet Griffioen-Roth.

1. In welk Bijbelpersonage herken je jezelf? Waarom? Volgens een testje lijk ik op David: ik ben iemand die leeft vanuit haar hart, ik stort me met volle overgave op uitdagingen. Soms te impulsief – maar ik durf voor vergissingen uit te komen. Ook denk ik aan Martha: zo druk dat ik niet altijd de rust heb om met geloofszaken bezig te zijn.

2. Aan welk thema moeten we in OnderWeg een keer aandacht schenken? Aan hoe je jonge kinderen op een leuke, maar vooral goede manier kunt betrekken bij de Bijbel. Ook zou ik het leuk vinden om eens een vergelijking tussen verschillende kinderbijbels te zien.

3. Geloven kun je niet alleen, omdat… iedereen soms zijn of haar twijfels en vragen heeft. Je kunt elkaar daarin helpen en samen praten over de Bijbel en hoe je die kunt toepassen in het dagelijks leven. Daardoor kun je dingen ineens heel anders zien of beleven. Lid zijn van een gemeente is voor mij dingen samen delen, niet alleen op zondag, maar ook doordeweeks. Elkaar helpen, steunen en ook plezier beleven.

4. Waar kunnen ze je voor wakker maken? Poeh, dat is een lastige, ik word niet graag wakker gemaakt. Als één van m’n dochters me nodig heeft, dan mogen ze me altijd wakker maken, maar er zijn geen dingen die ik zo leuk of lekker vind dat ik daar m’n slaap voor op zou willen geven.

‘De mens beweegt altijd richting de buitengrens in plaats van naar het midden, waar God is’

5. Welke zin (of welk beeld) uit een preek heeft zo’n indruk op je gemaakt dat je het nu nog weet? Het beeld van een vierkant met God als middelpunt; de mens beweegt altijd richting de buitengrens in plaats van naar het midden, waar God is. We proberen altijd uit hoever we kunnen gaan zonder buiten het vierkant te komen.

6. Wanneer en waarom was je voor het laatst ontroerd? Toen kort geleden een collega van mij is overleden. De impact die dat had op mij en op anderen heeft me erg aangegrepen. Inmiddels heeft dat voor mij z’n plekje gekregen. Ik zie dat dit bij anderen soms anders is, het verschil is dat ik het bij God kan brengen.

7. Wat is je grootste angst? Dat er iets met mij gebeurt, niet voor mijzelf, maar wel voor m’n man en kinderen, die dan zonder mij verder zouden moeten.

8. Wat is jouw beste moment van de dag? En van de week? Als ik een uurtje uit bed ben. Een goede start betekent vaak een goede dag. Zondagmiddag is het beste moment van de week, als we als gezin samen zijn en naar buiten gaan of een spelletje doen.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter