Open Arms opent nieuw pand in Rotterdam

Jordi Kooiman | 5 maart 2015
  • Nieuws

De Stichting Open Arms, een diaconaal initiatief van de Samenwerkingsgemeente Alexanderpolder (CGK/NGK) en de Ichthuskerk (GKv), opent vandaag in de Rotterdamse wijk Het Lage Land een nieuw pand: het Palet. In het nieuwe gebouw worden alle activiteiten en projecten van de stichting samengebracht.

Open ArmsOpen Arms komt voort uit het initiatief van een paar vrijwilligers die in 2005 een uitdeelpunt van de voedselbank begonnen. Door het contact met de klanten van de voedselbank ontstonden nieuwe activiteiten. In 2009 werden alle activiteiten ondergebracht in de Stichting Open Arms.

De stichting runt inmiddels met hulp van zo’n zestig vrijwilligers naast de voedselbank ook een kringloopwinkel en een ontmoetingscentrum. Daarnaast worden er taallessen en creamiddagen georganiseerd.

Het Palet is gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan de Duikerstraat, dat met 25.000 euro subsidie van het Oranjefonds is gerenoveerd. Open Arms werkte daarbij samen met de Lelie zorggroep, die het gebouw ook gaat gebruiken.

Open Arms was al jaren op zoek naar een eigen plek om zichtbaar te zijn in Het Lage Land. “Het is ons verlangen om een thuis te zijn voor mensen uit de wijk, met name voor hen die extra ondersteuning kunnen gebruiken”, schrijft de stichting in de speciale krant die rond de opening van het Palet is uitgebracht.

Door de intrek in het Palet is de kringloopwinkel een vaste, structurele activiteit geworden en kan het inloopcafé vaker geopend worden. Verder ziet de stichting mogelijkheden voor nieuwe activiteiten, zoals kook- en tuinactiviteiten en een klus- en repaircafé.

Het Palet wordt op 5 maart officieel geopend in aanwezigheid van verschillende maatschappelijke instellingen. Op 6 maart is er een feestelijke dag met de vaste bezoekers en op 7 maart is er een open dag voor gemeenteleden en buurtbewoners.

Zie voor meer informatie de website van de Stichting Open Arms.

Over de auteur
Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Op weg met muziek

Op weg met muziek

Els Veurink (HR)
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen
Zing een nieuw lied voor de HEER

Zing een nieuw lied voor de HEER

Jaap Cramer
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief