Zeven Enschedese gemeenten klaar voor The Passion

Praktijkcentrum | 7 maart 2015
  • Praktijklokaal

De zeven gemeenten van GKv, NGK en CGK in Enschede staan in de startblokken om op 2 april (Witte Donderdag) The Passion in hun stad te ondersteunen. Al hun kerkgebouwen zijn die avond open voor ontmoeting en nagesprek met buurtbewoners over de tv-uitbeelding van Jezus’ lijden en sterven.

010506 The_Passion-EnschedeDaarnaast is elke gemeente gekoppeld aan een verzorgingshuis in de stad. Gemeenteleden gaan samen met de bewoners naar The Passion kijken en erover praten.

In het stadscentrum zullen gemeenteleden bij enkele grote witte kruisen het gesprek aangaan met mensen die naar The Passion komen. Die kunnen dat wat hen bezighoudt op een briefje neerleggen aan de voet van het kruis. Voor nazorggesprekken met bezoekers zijn de Oosterkerk (GKv) en de Renatekerk (CGK) beschikbaar, vlakbij het plein waar The Passion eindigt.

Voorafgaand aan The Passion wordt er een grote maaltijd georganiseerd, waarvoor vooral minderbedeelde inwoners worden uitgenodigd. In een gebedsmarathon wordt de hele dag door gebeden voor alle betrokkenen bij The Passion.

De stichting XiE (Christus in Enschede) coördineert alles namens de zeven gereformeerde kerken. XiE organiseert al langer kerkoverstijgende activiteiten met kerst en Pasen om de inwoners van Enschede bekend te maken met het evangelie.

Volgens evangelisatieouderling Saskia Pouw van de NGK Enschede zijn leden van alle betrokken kerken ‘heel gemotiveerd en enthousiast’ om mee te werken. ‘Iedereen loopt warm om er iets moois van te maken en op deze manier Christus te laten zien in Enschede. En ook om onze eenheid als kerken zichtbaar te maken, die niet ophoudt als The Passion weer voorbij is.’

Webtip
www.stichtingXiE.nl

Over de auteur
Praktijkcentrum

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

‘Met jezelf bezig zijn doe je ook voor een ander’

‘Met jezelf bezig zijn doe je ook voor een ander’

Arie Kok
  • Ontmoeting
  • Thema-artikelen
Schoonheid in de ogen van God

Schoonheid in de ogen van God

Alain Verheij
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief