Apeldoornse GKv en NGK verootmoedigen zich

Jordi Kooiman | 7 maart 2015
  • Nieuws
  • Trefpunt

De twee GKv’s en de NGK in Apeldoorn houden op zondag 8 maart een gezamenlijke dienst van verootmoediging. De dienst is een opmaat tot verdere samenwerking.

Willem Smouter.

Willem Smouter.

Begin november 2014 werd in de Grote Kerk voor het eerst een gezamenlijke dienst gehouden van de Apeldoornse CGK (drie gemeenten), GKv (twee gemeenten) en NGK (één gemeente).

De NGK en CGK werken en kerken al langere tijd samen. Het contact tussen de NGK en de GKv is nieuw. ‘We willen daarin verder’, schrijft NGK-predikant Willem Smouter in het kerkblad van zijn gemeente. Zo zijn er plannen om later dit jaar kanselruil in te voeren.

‘Maar voordat we nu gewoon de draad oppakken, past het ons om onderling een dienst te houden waarin we ons verootmoedigen tegenover God’, schrijft Smouter. ‘Een belijdenis dat het ons zo lang niet gelukt is om de eenheid te bewaren, terwijl Christus zijn kerk graag één ziet en mensen er zwaar onder geleden hebben. Dat uit te spreken tegenover God en elkaar, zonder uitspraken te doen over een historisch gelijk, lijkt ons heilzaam.’

De gezamenlijke dienst van de drie gemeenten vindt plaats in de Tabernakelkerk (NGK). Willem Smouter bereidt de dienst samen met Henk van de Kamp, predikant van de GKv Apeldoorn-Centrum, voor.

‘We hopen op een goede opkomst uit alle drie de gemeenten en hopen samen een goede dienst te hebben, waarin we onze God mogen opbiechten dat we in het verleden zijn tekortgeschoten en waarin we Hem om vergeving mogen vragen. Maar we willen ook die God van vergeving en vernieuwing danken dat Hij ons weer dichter bij elkaar heeft gebracht en Hem vragen de vervolgstappen die we nemen te zegenen.’

Over de auteur
Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Op weg met muziek

Op weg met muziek

Els Veurink (HR)
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen
Zing een nieuw lied voor de HEER

Zing een nieuw lied voor de HEER

Jaap Cramer
  • Beschouwing
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief