Leek in de kooi

0

Zeventig jaar vrijheid in Nederland: is dat vanzelfsprekend? Nee. Zeker niet als je het vergelijkt met de situatie elders, waar christenen alleen maar ‘stiekem’ christen kunnen zijn, met gevaar voor eigen leven. In Leek hebben tieners speciaal actie gevoerd voor deze onderdrukte christenen.

011006 Praktijklokaal - KooiactieDe actie was opgezet door jongeren van de Protestantse Kerk van Leek. Zij vroegen de tieners van de GKv om mee te werken. Het idee: laat je 24 uur lang vrijwillig opsluiten in een kooi op de Dam in Leek, met enkel water en brood, en zoek contact met al die voorbijgangers tijdens de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag en tijdens de zaterdag. Volwassenen hielden een oogje in het zeil.

Het doel was om 3.000 euro in te zamelen voor kinderbijbels, die de stichting Open Doors kan verspreiden. Dat doel werd meer dan gehaald: er kwam 5.000 euro binnen, goed voor 833 kinderbijbels.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Laat een reactie achter