Theater Lichtboog maakt voorstelling over Bomans

0

Theater Lichtboog, het huisgezelschap van de NGK Houten, speelt op 13 en 14 november een voorstelling over Godfried Bomans. Onder meer ‘Bomans de gelovige’ komt aan bod in de door Natasja Visser geregisseerde voorstelling.

BomansTheater Lichtboog is een initiatief van de NGK Houten. Het grootste deel van de cast bestaat uit leden van de NGK-gemeente.

De afgelopen jaren maakte het gezelschap voorstellingen over C.S. Lewis, Tolkien en Job. Nu is Godfried Bomans aan de beurt. In de voorstelling wordt Bomans in negen verschillende gedaantes ten tonele gevoerd, onder meer als de verteller, het kind en de denker, maar ook als de gelovige. “Als gelovig katholiek heeft Bomans veel van het evangelie doordacht en doorleefd”, zegt regisseur Natasja Visser. “Daarvan mogen we dankbaar een graantje meepikken.”

Theater Lichtboog verwacht dat de voorstelling een inspirerende werking op de gemeente zal hebben. Dat is nu al merkbaar, aldus één van de betrokkenen.

De voorstelling over Bomans is op 13 en 14 november om 20.00 uur te zien in het kerkgebouw van de NGK Houten. Op zaterdagmiddag 14 november is er een speciale kindervoorstelling.

Zie voor meer informatie de website van Theater Lichtboog.

Delen.

Over de auteur

Jordi Kooiman is freelance journalist en webredacteur van OnderWeg.

Laat een reactie achter