Jongvolwassenen meer voor homorelaties

0

Een recent onderzoek onder leden van de Christian Reformed Church (CRC) in Noord-Amerika signaleert dat jongvolwassenen in de kerk positiever tegenover homoseksuele relaties staan dan ouderen.

(beeld Johanne de Heus)

(beeld Johanne de Heus)

Uit de enquêteresultaten blijkt dat 52 procent van de CRC-studenten vóór het (burgerlijke) homohuwelijk is (tegenover 45 procent van de predikanten en 39 procent van de CRC-leden in het algemeen), terwijl 31 procent vindt dat een dergelijk huwelijk ook in de kerk gesloten moet kunnen worden (predikanten 14 procent, kerkleden 21 procent).

Van de studenten vindt 41 procent dat homoseksuele kerkleden vrij moeten zijn om hun eigen geweten te volgen inzake een homorelatie of –huwelijk (predikanten 24 procent, kerkleden 32 procent). 34 procent van de studenten vindt dat homo’s ‘de seksuele identiteit die God hun heeft gegeven’ mogen vieren (predikanten 16 procent, kerkleden 17 procent).

Volgens het CRC-rapport spoort deze uitkomst met onderzoek onder de Amerikaanse en Canadese bevolking als geheel. Dat laat zien dat de houding tegenover homorelaties en homohuwelijk nergens sneller verandert dan in de bevolkingsgroep tot 35 jaar. Volgens de rapportschrijvers komt dat vooral doordat jongvolwassenen vaker en vanzelfsprekender homo’s in hun netwerk hebben.

Ze bevelen de CRC-synode aan om de kloof tussen het standpunt van jongvolwassenen en de CRC-visie op homoseksuele relaties niet te negeren.

Delen.

Over de auteur

Laat een reactie achter