In beeld: Rob Schuurman

Peter Hommes | 17 september 2016
  • In beeld

‘In beeld’ laat je aan de hand van acht vragen kennismaken met GKv’ers en NGK’ers. In deze aflevering: Rob Schuurman.

Rob Schuurman | 44 jaar | woonplaats: Nijkerk | kerkelijke gemeente: GKv Nijkerk-West | getrouwd met Mariët, vier kinderen van 8 tot 18 jaar | werk: directeur/mede-eigenaar ICT-bedrijf.

Rob Schuurman | 44 jaar | woonplaats: Nijkerk | kerkelijke gemeente: GKv Nijkerk-West | getrouwd met Mariët, vier kinderen van 8 tot 18 jaar | werk: directeur/mede-eigenaar ICT-bedrijf.

1. Op wat voor manier heeft jouw geloof je leven veranderd? Het geloof geeft me hoop, en het helpt me om te relativeren. Het geloof stimuleert me ook om behulpzaam te zijn. Daardoor hoop ik dat mijn geloof niet alleen mijn leven verandert, maar ook dat van anderen.

2. Wat doe je om gelukkig te zijn? Mijn gezin maakt me gelukkig, ik probeer genoeg tijd en aandacht aan hen te geven. Ik loop regelmatig hard om me te kunnen ontspannen. En ik denk dat geluk heel erg afhangt van de mate waarin je tevreden bent met wie je bent en wat je hebt. En dat ben ik. Ik realiseer me ook dat geluk niet echt maakbaar is, maar iets is wat je ontvangt. Ik ben God dankbaar dat ik gelukkig ben.

3. Welke Bijbeltekst is jou het meest dierbaar en waarom? Galaten 5:22-23: ‘Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.’ Dit is een eenvoudige, voor iedereen begrijpbare beschrijving van wat de uitwerking is van geloven. Het is een tekst die aangeeft hoe het geloof het verschil kan maken, dat geldt voor mezelf en ook voor de maatschappij. Het geloof verandert en vormt mensen en geeft richting!

4. Wanneer en waarom was je voor het laatst ontroerd? Recent nog bij de beelden van de aardbeving in Italië. Als onverwacht leed mensen treft en ze ineens zonder hoop lijken, dan raakt me dat.

‘Ik realiseer me dat geluk niet echt maakbaar is,
maar iets is wat je ontvangt’

5. Wat is je mooiste ervaring in de kerk? Wat ik al een aantal keren heb meegemaakt en wat me iedere keer weer raakt, is een belijdenisdienst waarin jongeren worden uitgenodigd op het podium en gezegend worden door de rest van de gemeente. Zo eenvoudig en zo waardevol.

6. Wat zou je aan jezelf willen veranderen? Ik zou vooral geduldiger willen zijn met anderen en met mezelf.

7. Hoe ziet jouw kerk van de toekomst eruit? Ik hoop en bid dat het de kerken lukt om relevant te zijn in de samenleving. Zodat mensen niet alleen van de kerk het goede nieuws horen, maar ook merken dat er bewogenheid is voor alle mensen, in de naaste omgeving en verder weg. En dat er binnen die kerk samenhorigheid en blijdschap is omdat we in Christus gered zijn.

8. Wat is je vroegste jeugdherinnering? Ik herinner me dat we in een overvolle auto (ik kom uit een gezin van acht kinderen) op weg waren naar – waarschijnlijk – Frankrijk. Het zal onderweg vast niet altijd even gezellig zijn geweest, maar dat herinner ik me niet meer. Wat me wel goed bij is gebleven, is dat we uit volle borst het ene na het andere lied zongen, waarschijnlijk liedjes die mijn oudere broers en zussen op school hadden geleerd.

Over de auteur
Peter Hommes

Peter Hommes is predikant van de GKv Leusden en redacteur van OnderWeg.

Voor wie meer wil ontdekken over: Zorg!

Voor wie meer wil ontdekken over: Zorg!

Els Veurink (HR)
  • Reisbagage
  • Thema-artikelen

Reageer op dit bericht

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief