GKv Dalfsen-Oost: aandacht voor kerkverlating

0

Nog niet zo lang geleden was het een onderwerp waarover in stil verdriet vooral werd gezwegen: één van mijn kinderen heeft de kerk en misschien zelfs God verlaten… Tegenwoordig is het steeds meer een onderwerp waarover kerkleden met elkaar in gesprek gaan.

Kerkverlating gaat over vragen en zoektochten die ingrijpend zijn in het leven van gemeenteleden.

Kerkverlating gaat over vragen en zoektochten die ingrijpend zijn in het leven van gemeenteleden.

De GKv van Dalfsen-Oost bijvoorbeeld heeft kerkverlating tot een pastoraal thema gemaakt, dat in het nieuwe seizoen bijzondere aandacht krijgt, ‘omdat het gaat over vragen en zoektochten die ingrijpend zijn in het leven van gemeenteleden’. Terwijl de kerkenraad het onderwerp zelf agendeerde, werd ook uit één van de wijken gevraagd om hier aandacht aan te besteden. Dat zal onder meer gebeuren in enkele kerkdiensten, waarin ds. Melle Oosterhuis zal voorgaan. Hij was eerder bij het onderwerp betrokken via een gespreksgroep van de GKv en de NGK in Wezep. De gemeenteleden kunnen er na de dienst met elkaar over doorspreken in speciale gespreksgroepen.

Het Praktijkcentrum organiseert in september 2017 twee PEP-dagen voor kerkenraden over dit onderwerp.

Webtip
www.praktijkcentrum.org/highlight/pepdagen-2017-geloofsverlating

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.