Zomervieringen in GKv Utrecht-Noordwest

0

De tijd van de zomervakanties is weer voorbij. De meeste kerkleden zijn terug van vakantie en de kerken raken weer gevuld. In de zomerperiode hebben veel kerken hun diensten gecombineerd, soms met de buurkerk uit het eigen kerkverband of (steeds vaker) met gemeenten uit een naburig kerkverband. Soms, bijvoorbeeld in de Stadshartkerk in Amstelveen, zijn er een aantal weken helemaal geen kerkdiensten gehouden.

De Opstandingskerk in Utrecht. (beeldJapiot/Wikimedia)

De Opstandingskerk in Utrecht. (beeldJapiot/Wikimedia)

In de GKv Utrecht-Noordwest gaat het weer anders. Daar organiseerden ze in de maanden juli en augustus zomervieringen. Ontmoeting speelde daarin een grote rol. ‘Samen willen we het goede leven vieren’, aldus de aankondiging. De vieringen hebben een laagdrempelig karakter en duren ongeveer een uur. Iedere week is er gelegenheid om te eten, koffie en thee te drinken tijdens deze ontmoetingen. De bijeenkomsten worden gehouden in de Opstandingskerk en bij mooi weer buiten, op een veld naast de kerk. De bijeenkomsten hebben een ‘open’ karakter. Naast de gebruikelijke onderdelen – zoals aandacht voor de Bijbel, zingen en bidden – is er ook ruimte voor film of interactie en voor verhalen van mensen over hun dagelijks leven.

Webtip
www.geloofhet.nl

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.