In de rij voor de tienerband

0

Een kerkdienst begeleiden is een serieuze zaak, maar hier en daar staan tieners in de rij om mee te spelen in een tienerband. Kerken maken daar ruimte voor, zoals de Koningskerk van Zwolle-Zuid (GKv).

Onder tieners is veel animo om mee te spelen in een tienerband.

Onder tieners is veel animo om mee te spelen in een tienerband.

Kees Kuiper, zelf pianist/organist, begeleidt deze band: ‘Een kleine oproep was voldoende. Inmiddels ben ik met de derde opeenvolgende band bezig en hiervoor hebben zich tien mensen aangemeld. En tiener zijn begint jong: er zitten jongeren bij uit groep acht van de basisschool en uit de brugklas.’

Alle instrumenten zijn welkom. Het mooie is volgens Kees Kuiper dat er niet veel begeleiding nodig is. De tieners onderhouden zelf het contact met de voorgangers, die dan wel zes weken van tevoren hun ideeën over de liturgie moeten aanleveren. Het repertoire is breed: uiteraard veel Opwekking, maar ook uit andere, meer klassieke bronnen wordt geput. De bandleden vatten hun taak serieus op. Muziek nemen ze mee naar hun eigen muziekles. De gemeente is blij met hun inzet, praktische ondersteuning wordt met enthousiasme gegeven.

De Koningskerk is niet de enige kerk met een tienerband, ook De Lichtboog (NGK) in Houten heeft een tienerband. Daar is inmiddels een wachtlijst voor wie mee wil doen met piano, drums en zang.

Delen.

Over de auteur

Het Praktijkcentrum (GKv) ondersteunt en begeleidt kerken bij het gemeente-zijn in een geseculariseerde cultuur. Zie www.praktijkcentrum.org.

Reacties zijn gesloten.